Cloudia Sourcingin tuotantoympäristöön asennetaan 25.3.2020 käyttöliittymäuudistus. Päivittyvässä uudistuksessa on tarkoitus pääasiassa yhtenäistää Cloudia tuotteiden ulkonäköä. Toiminnot järjestelmässä pysyvät pitkälti samoina.

Alla on tarkemmin eritelty muutoksen näkyvimmät vaikutukset käyttäjälle.

Etusivu

Sourcingin etusivu tulee jatkossa näyttämään käyttäjälle pyyntöihinsä liittyvää tietoa.

Käyttäjä voi asettaa suosikkipyyntöjä halutessaan. Suosikkipyynnön asettaminen tapahtuu pyynnön tietosivulta.

Tiedotteet ja uutiset löytyvät etusivun oikeasta alalaidasta. Pääkäyttäjät voivat lisätä omia uutisia etusivulle ’Asetukset’- välilehden kautta.

Haku

Haku on jaettu hakukansioihin, joista on nopea pääsy tietyssä tilassa oleviin pyyntöihin, sekä tarkennettuun hakuun, jossa käyttäjä voi hakuehtojen avulla etsiä haluamiaan pyyntöjä.

Käyttäjä voi hakea pyyntöjä tarkennetun haun avulla usealla eri tavalla:

• Pyynnön nimi tai tunniste
  • Valintalaatikko, jolla haetaan vain käyttäjän omat pyynnöt
  • Käyttämällä erilaisia hakuehtoja
  • Näiden kolmen edellisen yhdistelmä

Lisäominaisuutena perus- ja pääkäyttäjät voivat nyt poistaa massana pyyntöjä valintalaatikon avulla. Käyttäjä valitsee listalta poistettavat pyynnöt ja tämän jälkeen klikkaa listassa olevaa kolmea pistettä poistaakseen valitut pyynnöt.

Asetukset

Asetukset toimivat samalla kuin ennen ja muutokset koskevat vain ulkonäköä. Uudet ikonit korostavat asetusten eri toiminnallisuuksia vasemmalla olevassa palkissa ja jokaisesta toiminnallisuudesta on lyhyt infoteksti.

Pyynnön luonti

Pyynnön luomisessa olevat valinnat ja tekstikentät ovat samat kuin ennen. Muutoksia on tehty käyttöliittymään ja ikoneihin. Jokainen pyynnön välilehti sisältää nyt infotekstin, jossa kerrotaan lyhyesti kyseisen osion sisällöstä.

Myös pyynnön luonti onnistuu nyt mistä tahansa järjestelmää, klikkaamalla ’Luo pyyntö’- painiketta.

Esikatselu ja julkaisu- välilehti sisältää käyttöliittymämuutoksia ja nyt se näyttää selkeämmin, mikäli pyynnössä on puutteellisia tietoja.

Pyynnön tietosivut

Tietosivujen muutokset ovat pitkälti käyttöliittymäkohtaisia. Kuten pyynnön luonnissa, myös tietosivuilla on nyt infoteksti jokaisen välilehden kohdalla.

Muita uudistuksia

Luodessa uutta pyyntöä vanhan pohjalta, käyttäjältä kysytään, haluaako hän tuoda uudelle pyynnölle vanhan pyynnön liitteet ja/tai linkit.

Kysymysten hallinnassa on menty käyttäjäystävällisempään suuntaan. Vastaamattomat ja vastatut kysymykset on eroteltu selkeämmin toisistaan.

Vertailutaulukon arviointiin meneminen on tehty selkeämmäksi ja informatiivisemmaksi käyttäjälle.

Käyttäjähallinta

Uuden UX-uudistuksen myötä, Sourcing siirtyy käyttämään uutta käyttäjähallintaa, johon käyttäjillä on pääsy klikkaamalla omaa tunnustaan oikeassa ylälaidassa.