Cloudia Sopimuksen tuotantoympäristöön asennetaan 25.3.2020 käyttöliittymäuudistus. Päivittyvässä uudistuksessa on tarkoitus pääasiassa yhtenäistää Cloudia tuotteiden ulkonäköä, toiminnot järjestelmässä pysyvät pitkälti samoina.

Alla on tarkemmin eritelty muutoksen näkyvimmät vaikutukset käyttäjälle videotallenteen muodossa sekä artikkelissa pääkohtina.

Etusivu

Etusivulla avautuu pikanäkymä muutamiin tärkeisiin osioihin: käyttäjän omiin sopimuksiin, tehtäviin, organisaation sopimuksiin sekä ilmoituksiin.

Ensimmäinen palsta 'Sopimukset' sisältää tiedon käyttäjän omista sopimuksista. Tällä palstalla nähtävillä on tilasto sopimuksien tiloista sekä listaus muutaman viimeksi muokatun sopimuksen osalta.

Toisena palstana on 'Tehtävät', joka listaa käyttäjän sopimuksiin liittyviä, tulevia, keskeneräisiä ja erääntyneitä tehtäviä sekä näyttää keskeneräiset allekirjoitusprosessit. Tällä palstalla näkyy myös käyttäjän sopimuksiin liittyvät, viimeisimmät hälytykset.

'Organisaatio' palstan tilasto näyttää koko organisaation sopimuksien määrän yksikkökohtaisesti ja listaa viimeisimmät erääntyvät sopimukset.

'Ilmoitukset' palstalla näkyvät tiedotteet tulevista käyttökatkoista ja muista ajankohtaisista asioista.

Valikot ja painikkeet

Sopimusten ja sopimuskokonaisuuksien tarkastelussa käytössä oleva valikkosarake on nyt yhdenmukainen muiden Cloudia tuotteiden kanssa. Valikot ovat saaneet nimien rinnalle myös symbolit. Valikkosarakkeen voi myös tarpeen tullen piilottaa.

Muutamien välilehtien nimiä on myös päivitetty.

Järjestelmän Tallenna-, Peruuta- ja Sulje- painikkeet ovat vaihtaneet paikkaansa vanhaan käyttöliittymään nähden. Tähän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sopimuksia ja muita tietoja muokatessa.

Sopimusten haku

Sopimusten hakunäkymässä on mahdollista räätälöidä luettelonäkymää. Sinisen valikkopainikkeen alta löytyvien valintojen avulla käyttäjä voi räätälöidä näkymän valitsemillaan tiedoilla, esim. sopimuksen nimi, alkamis- ja päättymispäivät, sopimuskokonaisuus. Valitut tiedot näkyvät hakutuloksissa.

Sopimusten tarkennetun haun valikko avautuu nyt erillisenä ponnahdusikkunana 'Valitse hakuehdot' painikkeen alta.

Sopimuksen katselu

Sopimuksen katselunäkymässä ensimmäisellä sivulla on 'Katsaus' palsta, jossa näkyy sopimukseen liittyvät tärkeimmät tiedot koottuna. Katsaus näyttää sopimuksen tilan, sopimuskaudet, arvon, sopimusosapuolet, sopimuksen tunnisteen sekä sopimuksen tulevat tapahtumat.

Katsauksen vieressä on 'Esikatselu' palsta, jossa käyttäjä pääsee tarkastelemaan sopimusdokumenttia, liitteitä, metatietoja sekä tuotteita.

Sopimuksen muokkaus

Sopimuksen muokkausnäkymässä kulkee rinnalla 'Esikatselu' palsta, jossa näkyy sopimuksen PDF. Esikatseluun päivittyy tallennuksen yhteydessä muutokset reaaliaikaisesti.

'Dokumentti 'välilehdellä kenttien ja valikkojen paikat ovat nyt jäsennellymmin aiempaan verrattuna.

'Allekirjoitukset' ovat nyt omana välilehtenään.

'Tila on myös saanut oman välilehden.