01.07.2020 asennus on sisältänyt seuraavat uudet toiminnallisuudet sekä korjaukset:

Sopimuskaudelle mahdollisuus lisätä:

• Irtisanomisaika
    • Kun voimassa olevalle sopimukselle määritellään irtisanomisaika, sopimuksen tila muuttuu irtisanotuksi asetetun aikarajan jälkeen.  Irtisanomisaikana sopimuksen tilana näkyy: voimassa, irtisanomisaika voimassa
  • Takuuaika
    • Sopimukselle on mahdollista asettaa takuuaika, joka alkaa sopimuksen päätymisen jälkeen. Takuuaikana sopimuksen tilana näkyy päättynyt, takuuaika voimassa.

Pieniä ulkoasumuutoksia yleisnäkymään

• Valikkomenu näkyvissä jokaisen hakulistauksen vasemmalla puolella
  • Merkkipaalujen ikonin päivitys

Tuo sopimus

• Tuotujen sopimuksen allekirjoituksen oletustapana ollut sähköinen allekirjoitus muutettu niin, että oletuksena on käsinkirjoitettu

Tilajaavastuuraportin tallentuminen seurantaan

Tilaajavastuuraportit haetaan oletuksena kolme kertaa vuodessa (1.1, 1.4 jne), järjestelmään on parannus, jonka myötä uusi tilaajavastuuraportti tallentuu jos:

• raportin status poikkeaa edellisen vuorokauden ajosta
  • viimeisintä dokumentin tallennusta ei ole olemassa
  • päivämäärä on neljänestallennus
  • päättyminen on ennen nykyistä ajanhetkeä

Haku-toiminnallisuus

• Haku-toiminnallisuutta nopeutettu

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

03.06.2020 asennus on sisältänyt seuraavat uudet toiminnallisuudet sekä korjaukset:

Parannuksia sähköiseen allekirjoitukseen

Sopimusdokumentti

• Allekirjoituksen tekstiä osio tulee myös näkyville sopimusdokumenttiin, jos sähköinen allekirjoitustapa on valittu.
  • Tähän kohtaan ei ole tehty muutosta, mutta kertaukseksi:
    • Kun sopimukselle valitaan allekirjoitustavaksi sähköinen allekirjoitus tulee sopimusdokumenttiin automaattisesti teksti "tämä dokumentti on sähköisesti allekirjoitettu" ennenkuin, sopimuksen allekirjoitusprosessi aloitetaan. Tämä siksi, koska allekirjoituksen jälkeen sopimusdokumenttiin ei ole mahdollista tehdä muutoksia, joten siksi teksti lisätään aiemmin.

Termimuutos

• Avaintec termi on muutettu Vismaksi.

Allekirjoittajatietojen muokkaus

• Tallentaminen ei onnistu, jos sähköposti tai puhelinnumero on väärässä muodossa. Tallennus ei myöskään onnistu, jos sähköposti tai puhelinnumero-kenttiin on jäänyt esimerkiksi ylimääräinen välilyönti taikka muita niihin kuulumattomia merkkejä. Virhetilanteessa kenttä muuttuu punaiseksi, eikä tallennus onnistu,

Allekirjoittajan lisääminen alasvetovalikosta

• Jos organisaation/yrityksen tietoja on käytetty aiemmin sähköisessä allekirjoituksessa löytyy henkilötiedot alasvetovalikosta. Henkilötiedot täydentyvät alasvetovalikkoon, kun käyttäjätietoja on ensimmäisen kerran käytetty organisaation/yrityksen allekirjoittajana.

Opastusta käyttäjälle sähköisessä allekirjoitusprosessissa

• Jos allekirjoituksessa on yli sallitun maksimimäärän liitteitä, järjestelmä kertoo käyttäjälle tämän.
  • Sähköiselle allekirjoitukselle on syötettävä erääntymispäivä, jos tietoa ei syötä käyttää järjestelmä allekirjoituksen erääntymisessä oletusarvoa (60 päivää). Huom! allekirjoituslinkki on voimassa 60 päivää (koskee ainoastaan Visman sähköistä allekirjoitusta).

Muut parannukset järjestelmään

Tilaajavastuuraporttien haku

Tilaajavastuuraportteja voidaan hakea niiden tilan mukaisesti, jolloin raportit listautuu haettavan tilan mukaisesti.

Päivityksiä sopimuskokonaisuuden ulkoasuun

• Sopimuskokonaisuuteen lisättyjen liitteiden listautumiskohta muutettu. Liitteet listautuvat perustietojen alle kohtaa "sopimuksen liitteet".
  • Sopimuskokonaisuuden osio "sopimukset" näkymä muutettu selkeämmäksi

Lisätty käyttäjälle opastusta järjestelmään

• Jos metatietoja sopimukselle olisi tulossa useamman kerran samalla nimellä, järjestelmä näyttää samannimisten metatietojen sisällön. Käyttäjä voi listauksesta valita minkä metatiedon poimii luotavalle sopimukselle. Sopimukselle pakotettuja metatietoja ei ole kuitenkaan mahdollista poistaa.

• Jos käyttäjä yrittää katsoa salassapidettävää sopimusta, järjestelmä ilmoittaa tämän käyttäjälle "Ei oikeuksia! Salassapidettävä sopimus".

• Sopimushaun excel-raporttiin lisätty luontiehto pääsopimus sekä alasopimus, jonka myötä järjestelmään generoimaan excel-raporttiin listautuu myös mahdolliset sopimusten pää-/ alasopimukset.

Linkit

• Sopimuksen tiedot-osioon lisätty linkitys sopimuskokonaisuuteen taikka pää- tai alasopimuksiin. Klikkaamalla sopimuksen nimeä tai silmä-ikoni, järjestelmä vie käyttäjän siihen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

15.04.2020 järjestelmään on asennettu seuraava toiminnallisuus:

Olethan yhteydessä tukeen tai myyntiimme toiminnallisuuden päälle kytkemiseksi

Sallitut tiedostotyypit (ADMIN-toiminnallisuus)

ADMIN-käyttäjä voi määrittää sallitut tiedostotyypit sopimusasetuksissa, jolloin Cloudia Sopimukseen ei voida ladata kuin sallittuja tiedostotyyppejä sopimuksina taikka liitteinä.

Tiedostotyyppien valinta

Aloita sallittujen tiedostotyyppien asetusten määrittäminen valitsemalla "sopimusasetukset" ja sieltä "sallitut tiedostotyypit"

• Taulukko näyttää kaikki järjestelmän sallitut tiedostotyypit
  • Sarakkeita voidaan järjestellä niiden kokoa voidaan muokata halutunlaiseksi

Taulukko sisältää seuraavat tiedot:

• onko tiedostotyyppi sallittu
  • tiedostopääte
  • kuvaus
  • tieto siitä onko kyse järjestelmän oletustyypistä (järjestelmän oletusarvoja ei voida poistaa listauksesta)

Jos käyttäjä haluaa estää tietyn tyyppisten tiedoston lataamisen Cloudia Sopimukseen, poistetaan "sallittu" valinta kyseisen tiedostotyypin kohdalta, muutokset tallentuvat automaattisesti järjestelmään.

Tiedostotyyppejä voidaan mukauttaa valitsemalla " lisää"

• Muokkaa- kentässä käyttäjän tulee syöttää kaikki tiedostotunnisteen pakollinen tieto, joka on tiedostotyypille on sallittu. Tiedostopääte on kolme-neljä merkkiä pitkä ja se kyseisen tiedoston tyypin. Esimerkiksi Microsoft Word- dokumenteissa tunniste on muodossa "docx".
    • On tärkeää, että tunniste on oikein, koska muuten mukautetun tiedostotyypin lataaminen ei ole mahdollista
    • Käyttäjä voi syöttää vapaaehtoinen kuvaus- kohtaan käyttäjäystävällisemmän kuvauksen tiedostotyypistä

• Tallenna-valinnalla mukautettu tiedostotyyppi lisätään sallittujen tiedostotyyppien luetteloon.
  • Mukautettuja lisättyjä tiedostotyyppejä voidaan muokata tai poistaa klikkaamalla listauksen päässä olevaa valikko-painiketta.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

25.3.2020 asennus sisälsi käyttöliittymäuudistuksen

• Lisää käyttöliittymäuudistuksen sisällöstä omassa artikkelissa

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

20.02.2020 asennus on sisältänyt seuraavat uudet toiminnallisuudet sekä korjaukset

• Parannettu virheilmoituksia tilanteissa, jossa käyttäjä yrittää kirjautua järjestelmään sisään ja järjestelmä estää sisääpääsyn. Tulevaisuudessa järjestelmä kertoo miksi sisäänpääsy estettiin.

• Sähköisesti allekirjoitettu PDF-tiedosto on aina samanniminen kuin sopimusdokumentti.

• Mahdollisuus muokata "sopimuksen osapuolet" - termiä oman valinnan mukaan. Aikaisemmin lausekkeen otsikko oli vakio, jonka takia muokkaaminen ei ollut mahdollista. Lausekkeen muokkaaminen on mahdollista kohdassa "sopimuskohdat".

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

15.01.2020

Huoltokatkotiedotteesta poiketen eilisen huoltokatkon aikana järjestelmään ei asennettu mitään uudistuksia taikka parannuksia.