Koostamme tähän artikkeliin Hilma-uudistuksen ajankohtaiset tiedot koskien ilmoitustyyppejä, katkoksia sekä muita hyödyllisiä tietoja.7.1.2020


Mallipohjat

- Kansallisten ilmoitusten vanhojen mallipohjien käyttö ei ole enää mahdollista, kansallisen ilmoituksen sisältömuutosten myötä.


Ilmoitukset joiden julkaisu ei onnistu

- Lisätty Kilpailutukseen kansiot "odottaa julkaisua Hilmassa" sekä "julkaisu Hilmassa epäonnistunut".
  • Kansiossa "odottaa julkaisua Hilmassa" ovat tarjouspyynnöt, kun ne odottavat HILMAn julkaisua, kun HILMAn tarkistus on läpäisty hyväksytysti tarjouspyyntö siirtyy kansioon "voimassa olevat. 
  • Tarjouspyynnöt, joiden julkaisu epäonnistuu HILMAn toimesta. Jos HILMA hylkää ilmoituksen, ilmoitus palautuu kansioon "julkaisu Hilmassa epäonnistunut".
3.1.2020


Kansallinen ilmoitus


Tarkennuksena kohtaan "Kansalliset hankintailmoitukset, jotka ovat aloitettu ennen katkosta, mutta julkaisua ei ole tehty, on tehtävä uudelleen."

Ilmoitus on tehtävä kokonaan uudelleen toiminnon "tee uusi ilmoituksen" kautta, johtuen kansallisen ilmoituksen sisältömuutoksista. Valitettavasti kopiota ei ole mahdollista hyödyntää. Nopein tapa tehdä muutos on avata Cloudia Kilpailutus kahdella eri selaimella toinen esim. Chromessa ja toinen Firefoxissa (tuettuja selaimia ovat IE, Chrome sekä firefox) -> kopioida tiedot copy/paste:lla, sekä hyödyntää kriteerikirjastoa mahdollisissa soveltuvuusvaatimuksissa sekä hankinnan kohteen kriteereissä. 20.12.2019
Uusi Hilma julkaistaan 2.1.2020


Hansel ottaa käyttöön uuden Hilman eli hankintailmoitukset.fi torstaina 2.1.2020. Hankintailmoituksen tekeminen ja kiinnostavien hankintailmoitusten löytäminen on jatkossa aiempaa helpompaa uudessa Hilmassa kun käyttäjiä palvellaan uusilla ominaisuuksilla.

Uudistuksessa Hilman ja Cloudian välinen rajapinta uudistuu. Rajapintaan on tehty tarvittavat muutokset, joten siirtyminen Hilman uuteen versioon tapahtuu automaattisesti. Muutoksesta johtuen käyttäjien on kuitenkin syytä huomioida seuraavat asiat:

- Ilmoitusten julkaisussa on katkos perjantaista 27.12.2019 klo 12.00 - torstaihin 2.1.2020 klo 08.00, ennen katkosta lähetyt ilmoitukset tarkistetaan ja julkaistaan normaalisti.

- Kansalliset hankintailmoitukset, jotka ovat aloitettu ennen katkosta, mutta julkaisua ei ole tehty, on tehtävä uudelleen.

- Mikäli olette suunnitelleet Kansallisen hankintailmoituksen julkaisua uudistuksen jälkeen ja aloitatte sen tekemisen ennen uudistusta, pyydämme aloittamaan sen laatimisen EU-hankintailmoituksena ja nimeämään sen "Kansallinen"- etuliitteellä. Siirrämme kyseiset ilmoitukset uudistuksen jälkeen julkaistavaan muotoon ilman erillistä pyyntöä.